לפני שתחתמו על חוזה שכירות, כדאי לשים לב לנקודות הבאות:
הנכס מצא חן בעיניכם במהלך הביקור? בקרו בו שוב בשעה אחרת. בערב יש פחות רעש מהרחוב, לא ניתן לראות כמה אור יש בדירה, האם יש זרימת אויר וכו', וגם פחות שמים לב לפגמים או ליקויים, אם קיימים כאלו, כמו עובש, רטיבות וכד' אשר קל יותר לחזות בהם באור יום.
כדאי לא רק להתרשם מהדירה ממבט ראשון, אלא גם לחפש רטיבויות, שקעים חשופים, עובש וכדומה.
לפתוח ברזים במטבח, ואת ראש הטוש באמבטיה לוודא שאין בעיה בלחץ המים.
לוודא שהגז ושדוד החימום תקינים, כך גם לגבי המיזוג (גם בחימום וגם בקירור).
שימו לב באם הדירה רועשת, קרבה לתחנת אוטובוס למשל, בית ספר, מגרש משחקים וכדומה.
לשאול האם דוד החימום הוא חשמלי או דוד שמש. קיומו של דוד שמש חוסך עלויות חימום המים בצורה משמעותית.
בקשו לראות חשבון ארנונה. כך תוכלו לצפות את גובה התשלומים החודשיים אשר צפויים לכם.
על אותו עיקרון – בקשו לדעת את גובה התשלומים לועד הבית. ודאו כי הנכם משלמים רק על האחזקה השוטפת של הבניין ולא על שיפוצים ושמירת ערך (כמו צביעה, זיפות, התקנת שער חשמלי וכדומה.
בקשו לברר האם הגז הוא מרכזי (שאז קיים תשלום חודשי קבוע גם ללא שימוש) או שלכל דירה מוצמד בלון גז (שאז האחריות עליכם בתשלום פקדון על בלון הגז ולהזמין בלון גז חדש עם התרוקנו).
נסו לברר בעדינות מיהם השכנים, שאין ביניהם מתופף, ושלא מתוכנן שיפוץ בבניין בתקופה הקרובה, אשר עלול לגרום לכם למטרדי רעש, לכלוך ועוד.
באם מי שמראה לכם את הנכס הם השוכרים, נסו לברר מולם על בעל הנכס, באם הוא אדם נוח או קשה, האם מטפל באופן מיידי בתלונות הדיירים, וכן על בעיות הקיימות בדירה ושכדאי לטפל בהם לפני תחילת תקופת השכירות.
וודאו באם נשארים רהיטים או מוצרי חשמל בדירה. אם חסר לכם משהו (כיריים, למשל) – לעתים בעל הבית מוכן לרכוש על מנת להשכיר את הנכס במיידי.
בקשו מהמשכיר רשות להחלפת המנעול בדירה טרם כניסתכם. אינכם יודעים למי יש את המפתח מהעבר.
זכרו: לפני החתימה על החוזה קל יותר במקרים רבים להשיג שיתוף פעולה מהיר מצד המשכיר ולבוא בדרישות במסגרת משא ומתן. אחרי החתימה ברוב המקרים זה קשה יותר. למשל: אם תבקשו מהמשכיר להתקין מזגן לפני שחתמתם, זה יכול לשמש תנאי לחתימה, אבל לאחר החתימה, אין למשכיר אינטרס ממשי לעשות כן. אתם כבר חתומים על החוזה.
מומלץ להתייעץ עם עו"ד לפני חתימה על חוזה שכירות כדי לוודא שמי שמשכיר לכם את הנכס זכאי להשכיר אותו (אם הדירה שייכת למספר אנשים – כולם צריכים להסכים ולחתום על חוזה השכירות, אם הבעלים אינו יכול לחתום – למשל הינו בבית אבות – לוודא שלמי שחותם יש ייפוי כח מתאים וכיו"ב.), שהחוזה אינו דרקוני, שיש לכם אפשרות לבטל את השכירות, לוודר כי הערבויות שהנכם נדרשים להפקיד הינן סבירות ומקובלות ועוד.